Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 | By: Eva Krokidi

Οικογένεια!

Την παρακάτω παρουσίαση έφτιαξε και μας έστειλε η συνέδελφος του 6ου Γυμνασίου Πάτρας Κατερίνα Ασπόστου. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011 | By: Eva Krokidi

Ερευνητικη εργασία για τα κινητά

Από τις βυζαντινές μαγερείες στη σύγχρονη μεσογειακή διατροφή

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 6.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο: Από τις βυζαντινές μαγερείες στη σύγχρονη μεσογειακή διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Αμφιθέατρο Γεώργιος Καραμπατζός), Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Σύλλογο των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής. Στην ημερίδα λαμβάνουν μέρος οι ακόλουθοι ομιλητές:  Σταύρος Ι. Αρβανιτόπουλος, Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Γενικός Επιμελητής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία: "Εδέσματα, ηδύσματα, ηδύποτα: από τη διατροφή των Βυζαντινών".  Ευαγγελία Ν. Γεωργιτσογιάννη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού: "Βυζαντινή διατροφή: Απεικονίσεις στην τέχνη"  Αντωνία-Λήδα Ματάλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Διατροφής του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: "Το πλουσιοπάροχο πρόσωπο της λιτότητας. Διατροφή στο Αιγαίο και η επίδραση του Χριστιανισμού"  Βασιλική Κωσταρέλλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: "Μεσογειακή Διατροφή, Παράδοση και Υγεία"  Γεώργιος Μπαλτόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών: "Ενεργειακές ανάγκες στην υγεία και στη νόσο" Πληροφορίες: 210-6632216, 693-7401931, 210- 9549102 Email: rvmanos@hol.gr, mkrouski@hua.gr
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 | By: Eva Krokidi

Και άλλος ιστοτόπος wikispaces συναδέλφου!

Δείτε το wikispaces της συναδέλφου Ελένης Σιδηροπούλου! Άλλη μια δουλειά που αξίζει πολλά συγχαρητήρια!!!

Οι παρουσιάσεις της ηλεκτρονικής τάξης

Η συνάντηση στο Χαροκόπειο

Την προηγούμενη παρασκευή, στην άιθουσα της συγκλήτου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των θεσμικών φορέων που αφορούν στο μάθημά μας. Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος η Πρόεδρος του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας κ. θεοδωροπούλου, το προεδρείο του Συλλόγου αποφοίτων που είχε κάνει και την πρόσκληση για την συγκεκριμένη συνάντηση και οι Σχολικές Σύμβουλοι Οικιακής Οικονομίας, και οι πέντε. Η συνάντηση είχε την ατζέντα των θεμάτων του κλάδου που εκκρεμούν και τα οποία διαχειριζόταν η Κωνσταντία Μπάρδα που στην ουσία προέδρευε και της συνάντησης Τα θέματα, που είναι γνωστά, αφορούσαν στα πιλοτικά, στις αναθέσεις, στους διορισμούς και υπήρξαν τοποθετήσεις από τον σύλλογο για τις ενέργειες που έχουν γίνει όσο και απο την κάθε μία χωριστά, συμβούλους και Πρόεδρο του Τμήματος Όσο αφορά στην δική μου συμβολή, τοποθετήθηκα σχετικά με τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, επιστολές και άρθρα στις εκπαιδευτικές πύλες, καθώς και στην λειτουργία της ηλεκτρονικής τάξης όπως επίσης και τις προθέσεις μου σχετικά με την διαφήμιση του μαθήματος μας μέσα από την λειτουργία της ηλεκτρονικής τάξης. Σε ερώτηση μου στην Πρόεδρο σχετικά με τις ενέργειες και την θέσεις του τμήματος η απάντηση ήταν ότι κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις καθώς και μια σχετική αναδιοργάνωση του προγράμματος σπουδών για να γίνουν και νέα επαγγελματικά ανοίγματα. θεωρώ ότι σημαντικό να συναντιόμαστε αλλά το σημαντικότερο κατά την γνώμη μου απ' ολα είναι η ΑΡΙΣΤΗ συνεργασία που υπάρχει με το σύλλογο αποφοίτων και το προεδρείο του, μια και οι επαφές είναι συνεχείς με όλους τους τρόπους.