Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016 | By: Eva Krokidi

Αγώνας για το μάθημα μας και πάλι.

Αγαπητοί-ες συνάδελφοι,
απο προχθές το βράδυ ζούμε στον απόλυτο παραλογισμό των απαράδεκτων δηλώσεων του υπουργού Παιδείας που χαρακτηρίζοντσς το μάθημα μας ¨ήσσονος¨ σημασίας επιθυμεί να μας καρατομήσει κόβοντας μια  διδακτική ώρα από το μάθημα μας στην Α Γυμνασίου. ( τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται σε πρώτη φάση, γιατί όταν δεν υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία μπορούμε να σκεφτούμε οτιδήποτε).
Η αντίδραση του Συλλόγου Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας αλλά και ολων μας ήταν ΑΜΕΣΗ.
Ο Σύλλογος πρώτος, έστειλε μια επιστολή-δελτίο τύπου στα μέσα και μετά από αυτό και εμείς οι Σχολικοί Σύμβουλοι, με αντίστοιχο κείμενο περισότερο υπηρεσιακό.
Η χθεσινή μέρα πέρασε με πολλούς αγώνες από την πλευρά του Συλλόγου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Η πρόεδρος Σοφία Σερδάρη και ο γραμματέας Θανάσης Κουτρούμπας είχαν συνάντηση στο Υπουργείο και μετά στην ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ. Και βέβαια ο καθένας και η καθεμιά από εμάς έκαναν ότι μπορούσαν με τηλεφωνήματα και επαφές.
Η σημερινή μέρα δείχνει λίγο πιο ήρεμη όμως τίποτε δεν έχει τελειώσει.
Είναι μεγάλη ΑΝΑΓΚΗ  να βρεθούμε ολοι και όλες στην αυριανή διαμαρτυρία στο Υποργείο Παιδείας, ημέρα Πέμπτη στις 12 μ.μ.
Οφείλουμε στο μάθημα μας και στην επιστήμη μας να την  υπερασπίσουμε από τους απαράδεκτους και ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, και να είμαστε εκεί με ένα δυνατό παρόν για να δείξουμε επιτέλους ότι υπάρχουμε, αγαπάμε την επιστήμη μας και δεν δεχόμαστε υποτιμήσεις για αυτό, που γνωρίζοντας  καλύτερα από εκείνους που επιθυμούν συνεχώς να αγνοούν την ύπαρξη μας και το περιεχόμενο μας, μπορεί να δώσει στους μαθητές μας ΟΛΑ όσα αποτελούν βασικό σκοπό  της βασικής εκπαίδευσης.