Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009 | By: Eva Krokidi

Μια διεθνής συνάντηση!


Την περασμένη Τρίτη, 5 Μαίου, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το πλαίσιο του προγράμματος Aurora, του προγράμματος στο οποίο εμείς συμμετέχουμε με την εισαγωγή της Τριαρχικής Νοημοσύνης μέσα από την Οικιακή Οικονομία.Στη ημερίδα παρουσιάστηκαν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Yale, από το οποίο και έχει ξεκινήσει όλη η προσπάθεια.
Παρουσίασαν επίσης τις δουλιές τους, πανεπιστημια από το Ντιτρόιτ, από την Πορτογαλία, την Σαουδική Αραβία, την Σλαβακία, το Ισραήλ και φυσικά την Ελλάδα.
Η ημερίδα είχε ιδιάιτερο ενδιαφέρον αφού συζητηθηκαν θέματα που αφορούν και την δική μας εμπλοκή στο πρόγραμμα.
Εξηγήθηκε στους συναδέλφους από τις άλλες χώρες, ο τρόπος με τον οποίο εμείς, ως Ελλάδα, και μέσα από την Οικιακή Οικονομία θα συμμετέχουμε, ελπίζοντας στη επίτευξη των κοινών στόχων του προγράμματος.
Για την Οικιακή Οικονομία, αυτό είναι πολύ σημαντικό, μια και το μάθημά μας γίνεται πρωτοπόρο στη εφαρμογή αυτού του πειράματος.
Φυσικά, η ξενάγηση των φιλοξενούμενων αλλά και η σύσφιξη των προσωπικών σχέσεων και η ανάπτυξη φιλίας είναι τμήμα της ελληνικής φιλοξενίας αλλά και της προσπάθειας για τη καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία.
Έτσι, το δείπνο στην σκιά της Ακρόπολης, αλλά και η επόμενη μέρα με ξενάγηση στην Αρχαία Κόρινθο ήταν πολύ όμορφα και δημιούργησαν τις συνθήκες για την καλύτερη επικοινωνία.
Οφείλω να ομολογήσω ότι για άλλη μια φορά βρέθηκα σε προσωπικές υπέροχες στιγμές, με συναισθήματα που ξύπνησαν τις εφηβικές μου αναμνήσεις, και τις επιρροές που υπήρξαν στη προσωπικότητά μου από τις διεθνείς επαφές που είχα εκείνα τα χρόνια. (μην μετρήσετε πόσα είναι αυτά!!!Η φίλη η Lara, μου τα θύμισε, αφού ήταν μια από εκείνες τις τουρίστριες στην Κέρκυρα τότε!!!!).
Πάρτε μια γεύση από αυτες τις υπέροχες δυο μέρες.
Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Δημήτρη Ζμπάινο για τη συνεργασία αλλά και την φιλοξενία του, αλλά και την γυναίκα του Ελίνα, και τις μικρές του κόρες, πραγματικά πανέμορφες, που στόλισαν την ημέρα μας.
Να μην ξεχάσω την καλή συνάδελφο, Σχολική Σύμβουλο Οικιακής Οικονομίας της Θεσσαλονίκης κ. Αθηνά Ματιάκη που ήταν και αυτή μαζί μας σε όλη αυτή την φιλοξενία.

Εύχομαι και για τις επόμενες διεθνείς συναντήσεις.!!!!

Dear friends, Mei Tan, Lara Luetkehans, Mengqiao Xu, Gina Greenwald, Ana Salgado, Rachel Zorman, Abdullah Aljughaiman and Lada Kaliska, I was very glad to meeting all.
I think we had a very good time,we got the chance to talk about many issues, concerning education, having fun, visiting Ancient Korithos, and spent a wonderful time at Dimitris lovely country house.
You made me feel teenager once more, and I would like to thank you for that. Time passes by, but feelings we feel can always be there, alive, with us, for the rest of our lives.
I hope we will meet again, somewhere in the world.
Of course, you are all wellcome to visit Greece again. Besides, there so many things you haven't seen this time.
And of course, I wish, that promises we made will come true sometime in the future...
Good luck to all of you!