Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 | By: Vegan life style

Ευρωπαικός διαγωνισμός για την Βιώσιμη Ενέργεια και το ψηφιακό βίντεο

Ανακοίνωση για Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό σχετικό με τη Βιώσιμη Ενέργεια και το ψηφιακό Βίντεο, 2010-2011. (Yourvid Save Energy)

Το Yourvid Save Energy (YSE) είναι το όνομα ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος που συνδέει διαφορετικούς ευρωπαίους εταίρους μέσα στο πλαίσιο της EACEA (Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει τη χρήση νέων τεχνολογιών από τους μαθητές συνδυάζοντας την έρευνα πάνω στη βιώσιμη και έξυπνη ενέργεια.
Οι εταίροι του YSE ανακοινώνουν, στο πλαίσιο του προγράμματος, ένα διαγωνισμό που απευθύνεται σε ευρωπαίους μαθητές και εκπαιδευτικούς και εστιάζει στη δημιουργία ψηφιακού βίντεο που σχετίζεται με την αειφορία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται ειδικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίες είναι η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Λιθουανία. Ωστόσο, θα υπάρχει μια ειδική κατηγορία που θα ενσωματώσει τις εργασίες και από άλλες χώρες, οι οποίες μπορούν επίσης να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
Η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών είναι η 28η Οκτωβρίου 2010 και η προθεσμία υποβολής τους είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.
Η προθεσμία υποβολής των βίντεο είναι η 30η Απριλίου 2011.
Οι νικητές από κάθε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα καθώς και από τις χώρες της ειδικής κατηγορίας για εργασίες εκτός χωρών του προγράμματος θα ανακοινωθούν στο τέλος Μαΐου 2011. Αυτά τα επιλεγμένα βίντεο θα συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό τελικό. Οι νικητές αυτού του τελικού θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουνίου 2011.
Όλοι οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι ευπρόσδεκτοι να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Οι νικητές θα παραλάβουν, εκτός από μια Ευρωπαϊκή μνεία, φορητούς υπολογιστές και άλλα πολυμεσικά συστήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, παρακαλούμε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.yesenergy.eu.
Συνημμένα θα βρείτε:
1. τους κανόνες και τις οδηγίες για το διαγωνισμό,
2. την αίτηση συμμετοχής για τους μαθητές,
3. την αίτηση συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς,
4. τη φόρμα υποβολής του βίντεο, και
5. ένα κείμενο για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.