Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 | By: Eva Krokidi

Ώρα για νέο ξεκίνημα!

Αρχικά και πριν ξεκινήσουμε την νέα σχολική χρονιά που σηματοδοτείται από τις τάξεις του ΠΕΚ και της εισαγωγικής επιμόρφωσης, θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους τους νεοδιόριστους καθηγητές-τριες. Να είστε γεροί-ες και δυνατοί-ές, να αξιοποιήσετε όλα τα ταλέντα και τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει από τις σπουδές σας, και προπάντων, να έχετε την διάθεση για αυτογνωστικές διαδικασίες που οδηγούν στην αναβάθμιση των πραγμάτων που κάνουμε, στην συνέχιση της προσπάθειας, αλλά κυρίως, στην διατήρηση του σκοπού στο εκπαιδευτικό ταξίδι που ξεκινάει, αλλά και στην ανανέωση των στόχων στην πορεία αυτού του δρόμου.
Η εισαγωγική επιμόρφωση ξεκίνησε ήδη από σήμερα, 24 Αυγούστου. Μπορεί να μην είναι το τέλειο για τους νέους εκπαιδευτικούς, είναι όμως ένα εργαλείο που μπορεί να δώσει σπέρματα για το ξεκίνημα και την καλλιέργεια του εκπαιδευτικού αγρού στην συνέχεια.
Χαρείτε το, βιώστε το, συζητήστε με τους επιμορφωτές και τους συναδέλφους σας, νιώστε, ίσως για τελευταία φορά, την χαρά του μαθητή, αδράξτε εκείνα που μπορούν να σας προσφερθούν σε όλα τα επίπεδα.
Και για όσες και όσους συναδέλφους δεν θα μπορέσω να συναντήσω προσωπικά στις τάξεις των ΠΕΚ, οι παρουσιάσεις μου θα ανέβουν στην ιστοσελίδα, για το πρώτο τους ξεκίνημα, και την ώθηση για αναζήτηση.
Καλή επιτυχία, καλό ξεκίνημα, καλό φθινόπωρο και πάνω απ' όλα καλή σχολική χρονιά.