Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 | By: Vegan life style

Εισήγηση σε διεθνές συνέδριο στην Πάτρα με θέμα την Οικιακή Οικονομία

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 6,7,8 Μαΐου πραγματοποιείται στην Πάτρα, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και με την διοργάνωση του Τμήματος Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας, Μονάδα Πολυπολιτισμικότητας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης το
3ο Νοτιο-Ευρωπαικό και Μεσογειακό Συνέδριο Αγωγής του Πολίτη με
Θέμα: Κοινωνία Ενσωμάτωση υπό κρίση

Στα πλαίσια αυτού του συνεδρίου, του οποίο ολόκληρο το πρόγραμμα επισυνάπτεται, θα υπάρχει εισήγηση που αφορά στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας. Συγκεκριμένα η Έλενα Βαρδάλου( η συνάδελφος Οικονομολόγος που η διατριβή της είναι για το μάθημα μας) μαζί με την κ. Καρατζιά, θα παρουσιάσουν εισήγησή με θέμα :

Διασύνδεση του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας με το μάθημα της Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής, με έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών που απαιτούνται στη σύγχρονη κοινωνία
(Connecting Home Economics with Social Political Education emphasizing the cultivation of skills, attitudes and values needed in contemporary society).
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου , στις 11.30 π.μ.
Θα συνιστούσα την παρουσία μας εκεί, ως επιστήμονες Οικιακής Οικονομίας,
αφού δεν είναι συχνές οι εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια που αφορούν στο μάθημά μας. Παράλληλα, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα τα ευρήματα της συναδέλφου σχετικά με το μάθημά μας στο σχολικό περιβάλλον.
Δυστυχώς, εγώ δεν θα μπορώ να είμαι εκεί (μια και πρέπει να επισκεφτώ το φαντάρο γιό μου που μόλις παρουσιάστηκε στο στρατό)γι αυτό και σας παρακαλώ να πάτε όσοι περισσότεροι γίνεται.