Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 | By: Vegan life style

Επιστημονική Ημερίδα: Οικογένεια και οικονομική κρίση. Συμβουλές για καλύτερη ποιότητα ζωής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η σύγχρονη ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης . Αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των μελών της αλλά και έχει επιφέρει επιδράσεις στον κοινωνικό περίγυρο στον οποίο αναπτύσσεται.
Για τους λόγους αυτούς θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:
«Οικογένεια και Οικονομική κρίση: Συμβουλές για καλύτερη ποιότητα ζωής»
Την ημερίδα οργανώνουν οι:
* Σύλλογος Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας
* Η Σχολική Σύμβουλος Οικιακής Οικονομίας Δ. Ελλάδας
* Το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
* Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πάτρας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου 12, στην Πάτρα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18.00.
Σκοπός της ημερίδας είναι η παροχή συμβουλών που θα βοηθήσουν την ελληνική οικογένεια στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στα θέματα της καθημερινής ζωής προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη ποιότητα στη ζωή της οικογένειας και των μελών της.
Στην ημερίδα θα υπάρξουν εισηγήσεις που θα αφορούν στις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες της οικογένειας, στα θέματα αειφορίας και περιβάλλοντος, σε συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού και στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών και κοινωνικών επιδράσεων της κρίσης στην οικογένεια. Επίσης γενικές οδηγίες για την αλλαγή στις στάσεις και συμπεριφορές στην νοοτροπία της οικογένειας που μπορεί να βοηθήσουν στην γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής της ζωής.
Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, στις οικογένειες και στα μέλη τους και φιλοδοξεί να ενισχύσει τα άτομα με νέες δεξιότητες και ιδέες για την ζωή τους μέσα στο δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο διαβιώνουν.
Θα χορηγηθεί επίσης βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας σε όλους όσους θα την παρακολουθήσουν.
Τον συντονισμό της ημερίδας θα κάνει η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου.

Χορηγός επικοινωνίας : www.patrasevents.gr