Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 | By: Vegan life style

Η παρουσίαση της συναδέλφου Σοφίας Αδαμίδου για την ημέρα κατά της παχυσαρκίας.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί ή 24η Οκτωβρίου, το Σχολείο μας θεώρησε επιτακτική την ανάγκη να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα διοργανώνοντας ποικίλες δράσεις.
Καθώς το αυξανόμενο ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τον καθοριστικό ρόλο της ισορροπημένης διατροφής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις (δραματοποίηση, δημιουργία κολάζ και εκπαιδευτικού σεναρίου) και λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό του ΄΄πιο νόστιμου και υγιεινού σάντουιτς΄΄, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, οι μαθητές κατάφεραν να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν οι ίδιοι ότι η πρόληψη ενάντια στην παχυσαρκία βασίζεται σε σωστές διατροφικές επιλογές ήδη από την παιδική ηλικία. Επιπρόσθετα, με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια μαθητών και καθηγητών να κάνουν ένα νέο ΄΄ξεκίνημα΄΄ στη διατροφή τους τη συγκεκριμένη μέρα, αγοράζοντας και καταναλώνοντας από το κυλικείο του σχολείου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων φρέσκα φρούτα! Το μήνυμα της ημέρας δόθηκε με τρόπο ηχηρό και έτσι έγινε η αρχή για κατανάλωση υγιεινών τροφίμων μέσα στο Σχολείο.
Ας ευχηθούμε η συγκεκριμένη ημέρα, που κύλησε τόσο ευχάριστα και εποικοδομητικά για όλους μας, να αποτελέσει το έναυσμα για την καλλιέργεια σωστής διατροφικής συνείδησης για τα παιδιά, με αρωγούς πάντοτε την οικογένεια αλλά και το Σχολείο.