Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009 | By: Vegan life style

Καινοτομίες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας!

Όσοι βρεθήκατε στο Σεμινάριο Οικιακής Οικονομίας στο Χαροκόπειο τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα θυμάστε την εισήγηση που έκανε ο κ. Δημήτρης Σμπάινος, καθηγητής στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας. Το θέμα του είχε να κάνει με την τριαρχική νοημοσύνη μέσα απο το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας. Είχαμε εντυπωσιαστεί μια και για πολλούς απο εμάς ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε για κάτι τέτοιο.
Για το λόγο αυτό, και μια και αυτό είναι κάτι πολυ πρωτοπόρο στην εκπαίδευση, οι ιδέες αυτές θα εισαχθούν στη διδασκαλία της Οικιακής Οικονομίας και με πρακτικό τρόπο.
Έτσι, ο κ. Δ. Σμπάινος έχει προτείνει την εισαγωγή ενός project με αυτό το θέμα στο μάθημα μας. Το project αυτό έχει δρομολογηθεί από τα αμερικανικά Πανεπιστήμια YALE και TAFTS, και υπάρχει σε λίγες χώρες στον κόσμο.
Επομένως, το γεγονός της εισαγωγής του, πειραματικά, μέσα στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα τιμητικό, οδηγώντας για άλλη μια φορά την επιστήμη και το μάθημά μας στην καινοτομία.
Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009, ο κ. Δ. Σμπάινος θα κάνει για τους-τις καθηγητές-τριες Οικιακής Οικονομίας του Ν. Αχαίας εισήγηση με θέμα:
" ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ".
Στην συνέχεια θα γίνει συζήτηση, θα μας εξηγήσει τους τρόπους που θα γίνει αυτό και θα ζητηθούν εθελοντές-ντριες καθηγητές-τριες Οικιακής Οικονομίας που θα το υλοποιήσουν στη τάξη τους.
Λεπτομέρειες για την ώρα και τον τόπο της συνάντησης θα σας δοθούν σύντομα!

Η νέα χρονιά ξεκινάει με κάτι νέο, ελπιδοφόρο, όμορφο και φιλόδοξο.

Χαίρομαι πολύ γιατί μέσα από αυτό θα μπορέσουμε να αποδείξουμε για άλλη μια φορά την αξία και την δύναμη του μαθήματος μας!!!!