Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 | By: Vegan life style

Επίσκεψη Φιλανδών συναδέλφων Οικιακής Οικονομίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στην Δ. Ελλάδα, στα πλαίσια προγράμματος Leonardo, τρείς συνάδελφοι Οικιακής Οικονομίας από την Φινλανδία.

Όπως είναι γνωστό, η Φινλανδία είναι η χώρα στην οποία η Οικιακή Οικονομία έχει σημαντική θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα, και ως συνέπεια διδάσκεται πολλές ώρες στο Φινλανδικό σχολείο. Έτσι, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι Φιλανδές Συνάδελφοι, και το οποίο έχει ως εξής:

Κυριακή 5 Απριλίου, επίσκεψη στην Ακρόπολη στις 10.30.
Δευτέρα 6 Απριλίου, επίσκεψη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στις 9.30
Τρίτη 7 Απριλίου, επισκέψεις σε Γυμνάσια της Πάτρας
. Το απόγευμα στις 6.30 θα υπάρχει συνάντηση για καφέ και συζήτηση στο σαλόνι του ξενοδοχείου Mediteranne, στη Πάτρα (Αγ. Νικολάου), και έπειτα όλες-οι μαζί θα πάμε για φαγητό. Εδώ, αναμένεται η συμμετοχή σας, προκειμένου να γνωριστούμε καλύτερα με τις συναδέλφους, και να συζητηθούν θέματα Οικιακής Οικονομίας αλλά και γενικά εκπαιδευτικά θέματα.
Τετάρτη 8 Απριλίου, επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουν την Θρησκευτική Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Πατρών.
Πέμπτη 9 Απριλίου, επίσκεψη στην Αντιδήμαρχο Παιδείας της Πάτρας, κ. Χαρά Παντελή, στην Αντινομάρχη Παιδείας κ. Ταπεινό και στο τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/θμιας Αχαΐας.


Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα των συναδέλφων Οικιακής Οικονομίας θα αναδείξει τη ελληνική φιλοξενία , αλλά και θα δώσει την ευκαιρία για ανταλλαγές συζητήσεων και σκέψεων για όλα τα θέματα της Οικιακής Οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης γενικότερα. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η ευκαιρία για την πιθανή ανάπτυξη εκπαιδευτικών δικτύων αλλά και θα τονωθεί ο σύνδεσμος μεταξύ των Ελλήνων-νίδων εκπαιδευτικών και των Φιλανδών.

Στις επισκέψεις που θα γίνουν στην Αθήνα, θα συμμετάσχουν και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων.

Όσοι και όσες εκτός της Δ. Ελλάδας επιθυμείτε να συμμετάσχετε, είσθε περισσότεροι από καλοδεχούμενοι-ες!!!Επικοινωνείστε μαζί μου για λεπτομέρειες. Δεκτές και οι δικές σας προτάσεις.