Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 | By: Vegan life style

Το Μεγάλο φινάλε του 1ου Διαγωνισμού Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή

Θα ξεκινήσω από το τέλος. Από την επιστροφή μου από την Καλαμάτα με το καταπληκτικό συναίσθημα που με ακολούθησε και εύχομαι να διατηρηθεί για όσο γίνεται περισσότερο. Και αυτό είναι εκείνο της περηφάνιας, της χαράς, της ομαδικότητας και του αποτελέσματος που μπορεί να έχει, της ομορφιάς της διδασκαλίας, της γεύσης που δίνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όταν ενεργοποιούνται από τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ τους από τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ τους, (όχι τυχαία με κεφαλαία γράμματα!!!), της φαντασίας και του χιούμορ που τόσο αστείρευτα κυλούν από μέσα τους. Και φυσικά , πάνω απ' όλα, της συνειδητοποίησης για άλλη μια φορά, και πολύ δυνατά αυτή τη φορά, ότι το μάθημά μας, η Οικιακή Οικονομία που όλοι υπηρετούμε, μπορεί να κάνει θαύματα, αν εμείς το θέλουμε και το δοκιμασουμε.
Οι συνάδελφοι της Μεσσηνίας το έκαναν πραγματικότητα. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα,"έβγαλαν" από τους μαθητές-τριες τους τα καλύτερα στοιχεία που είχαν εκείνοι. Τα παιδιά ανατποκρίθηκαν με θέρμη στην ανακοίνωση του διαγωνισμού, δούλεψαν με χαρά, με χιούμορ και κέφι και το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας ήταν το λιγότερο εξαιρετικό. Παρουσιάσεις, φυλλάδια, αφίσσες, κόμικς, μουσική, βίντεο, θεατρικά γέμισαν το χώρο με το συναίσθημα των παιδιών και των δασκάλων τους, μας έδειξαν ότι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, μέσα στην απαισιοδοξία που επικρατεί.
Τα μηνύματα πέρασαν....και στις ψυχές τους, και στις οικογένειες τους. Αλλά και στην τοπική κοινωνία που με την εκπροπώπηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έδειξαν την διάθεση τους για ενεργή συμμετοχή στα εκπαιδευτικά δρώμενα. Ώστε να δοθούν κίνητρα όχι για την έξτρα εργασία των εκπαιδευτικών αλλά για την ανατροφοδότηση που έχουν ανάγκη, για την αίσθηση ότι κάποιος εκεί έξω βλέπει την δουλειά μας, την αναγνωρίζει, την επικροτεί.
Η χαρά ήταν μεγάλη, οι καρποί των κόπων πολύ ζουμεροί και γλυκείς....εκεί που γύρω φαίνεται μόνο μαυρίλα μια φωνεινή στιγμή ήταν ο διαγωνισμός του καταναλωτή, που καινοτόμα και πρωτοποριακά ξεκίνησε στην Μεσσηνία από τους συναδέλφους μας Οικιακής Οικονομίας.
Πριν σας αφήσω να απολαύσετε τις φωτογραφίες θα ήθελα να μείνω σε δύο στοιχεία.
-Μια συνάδελφος μου είπε ότι δεν είχε ποτέ φανταστεί πόσα πράγματα θα μάθαινε η ίδια με την εμπλοκή της στο διαγωνισμό
-Ο μαθητής που έφτιαξε την μπλούζα που θα δείτε στις φωτογραφίες έχει ήδη ετοιμάσει την ιδέα του για την επόμενη χρονιά....και είπε: "που να δείτε τι θα φτιάξω του χρόνου!!!".
Έτσι...για να θυμόμαστε ότι πρέπει και εμείς να περνάμε καλά μέσα από την εκπαιδευτική διδασκαλία....αλλά και ότι το μάθημα πρέπει να είναι παιχνίδι...και ύστερα όλα γίνονται εύκολα!!!!

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες, μαθητές-τριες, καθηγητές-τριες, Δευτεροβάθμια Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας!!!!

Και του χρόνου ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!




Τις φωτογραφίες από την εκδήλωση για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορείτε να τις δείτε και εδώ.

1 σχόλια:

Angela είπε...

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!! Υπάρχει ελπίδα!!!