Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 | By: Vegan life style

Χαιρετισμός για τη νέα σχολική χρονιά!

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι Οικιακής Οικονομίας.
Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκινάει θα ήθελα να σας ευχηθώ ολόθερμα για μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία πρώτα απ' όλα, και ύστερα κουράγιο και ελπίδα για τις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Που σύντομα θα γίνουν και πάλι ανθηρές με τις ευχές όλων μας.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Οικιακή Οικονομία, η επιστήμη που αγαπάμε και υπηρετούμε, μπορεί να βοηθήσει πολύ για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών που βιώνουμε. Το μάθημα μας μπορεί να συνεισφέρει πάρα πολλά στους μαθητές-τριες μας, αλλά και στις οικογένειες τους και στην κοινωνία στην οποία ζουν, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συγκυρίες με την καλύτερη αντιμετώπιση.
Οι γνώσεις που τους δίνονται από το μάθημα μας μπορούν να τους βοηθήσουν στους οικονομικούς προϋπολογισμούς τους, στην εξοικονόμηση πόρων, υλικών και ανθρωπίνων, και στην προκειμένη περίπτωση στην εξοικονόμηση ενέργειας , στην διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων και στην αντιμετώπιση κρίσεων, στην επιλογή της καλύτερης διατροφής που θα οδηγήσει στην σωματική και ψυχική υγεία, στην ηθική τους ανύψωση που μπορεί να είναι και η σημαντικότερη βοήθεια στην κοινότητα στην οποία ζουν, αφού με τις γνώσεις μέσα από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας θα ξέρουν τους τρόπους να αντιμετωπίσουν οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα και να δείξουν και στον περίγυρο ότι για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να ξέρεις τους τρόπους.
Η Οικιακή Οικονομία στις δεδομένες συγκυρίες μπορεί να δείξει την μεγάλη αξία που έχει. Μπορεί να είναι το μάθημα που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να ελπίζει για το καλύτερο και τους μαθητές μας να αποκτήσουν τις ικανότητες που είναι απαραίτητες για να ελπίζουν σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.
Φυσικά, προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η διδασκαλία του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας. Δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουν, των περιορισμένων διορισμών που έγιναν και των πολλών κενών που υπάρχουν στα σχολεία, σας παρακαλώ θερμά, να προσπαθήσετε για την διδασκαλία του μαθήματος μας με όλες σας τις δυνάμεις.
Να προσπαθήσετε να διδάξετε Οικιακή Οικονομία ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ σε όλα τα σχολεία της περιοχής σας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακινηθείτε. Προτιμήστε να συμπληρώσετε το ωράριο σας διδάσκοντας μόνο το μάθημα μας, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάθεση του μαθήματος μας σε άλλες ειδικότητες. Προσπαθήστε να καλύψετε το ωράριο σας, αναλαμβάνοντας αν είναι απαραίτητο και προγράμματα αγωγής υγείας ή περιβαλλοντικά με θέματα που άπτονται της ειδικότητας μας. Έτσι και μόνο με τον προσωπικό αγώνα του καθενός και την επίτευξη της διδασκαλίας της Οικιακής Οικονομίας σε όσα περισσότερα σχολεία γίνεται μπορούμε να ευχόμαστε την ανάδειξη της ποιότητας του μαθήματος μας που φρονώ ότι είναι στόχος όλων μας.
Σας υπενθυμίζω τον διαγωνισμό έφηβου καταναλωτή που υλοποιήθηκε την περασμένη χρονιά στην Μεσσηνία με τεράστια επιτυχία και προσπαθήστε να οργανωθείτε στις περιοχές σας για την πραγματοποίηση του. Ήδη προετοιμάζεται ο αντίστοιχος διαγωνισμός και σε άλλες περιοχές.
Για λεπτομέρειες ή οδηγίες είμαι στην διάθεσή σας.
Η φετινή χρονιά έχει ως στόχο την λειτουργία εκπαιδευτικών πλατφορμών για την ενίσχυση της διδασκαλίας του μαθήματος μας, και έτσι οι παιδαγωγικές συναντήσεις μας αυτή τη χρονιά θα έχουν και αυτό το στόχο.
Τέλος, θα ήθελα τις προτάσεις σας όπου υπάρχουν για την καλύτερη λειτουργία όλων μας και να σας ευχηθώ και πάλι καλή σχολική χρονιά.

1 σχόλια:

Maria B. είπε...

καλημέρα Ευάκι και καλή σχολική χρονιά.


καλό μήνα !!