Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011 | By: Eva Krokidi

Οδηγίες για την ηλεκτρονική τάξη.

Για να μπορέσετε να μπείτε στην ηλεκτρονική τάξη που σύντομα θα ξεκινήσει και επίσημα την λειτουργία της θα πρέπει να ξέρετε μερικές λεπτομέρειες. Να λοιπόν:

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα στην οποία θα δουλέψουμε βρίσκεται στον ιστότοπο

http://www.wiziq.com.

Τα εργαλεία της πλατφόρμας είναι τα εξής!

Το βασικό εργαλείο είναι η κάμερα και ο ήχος. θα με ακούτε και θα με βλέπετε, αλλά το ίδιο θα μπορεί να γίνει και με όποιον-α θα θελήσει να πει κατι και να τον ακούσουν όλοι-ες.
Υπάρχει η δυνατότητα chat μεταξύ του δασκάλου, των μαθητών αλλά και όλων μεταξύ τους.
Αριστερά της πλατφόρμας θα μπορούν να υπάρχουν αρχεία, παρουσιάσεις, βίντεο, youtube, και ότι άλλο θα μας χρειάζεται για την πορεία της 'διδασκαλίας"
Τα αρχεία θα μπορείτε να τα πάρετε και να αποθηκευσετε.
Η όλη διαδικασία θα μαγνητοφωνείται και θα μπορείτε να την ξαναδείτε κάποια άλλη στιγμή.Ήδη έχω κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να έχουν το δικό μας χώρο για την ηλεκτρονική μας τάξη.

Για να μπορέσετε να μπείτε στην τάξη θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Θα σας έρθει ένα μήνυμα στο email σας( το οποίο θα πρέπει να μου έχετε στείλει) το οποίο θα σας καλεί στην τάξη, την συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

2. Θα πρέπει να πάτε στο σύνδεσμο με την ένδειξη view complete details

3. Αυτό θα σας οδηγήσει στην πλατφόρμα όπου θα δέιτε τις λεπτομέρειες της τάξης, το όνομα μου, και εκεί θα πατήσετε στο σύνδεσμο join class.

4. Στην συνέχεια θα πατήσετε το σύνδεσμο launch.

και θα μπείτε στην πλατφόρμα. Θα πρέπει να δώσετε allow στην ένδειξη που αφορά στην κάμερα και το μικρόφωνο τα οποία θα πρέπει να ε΄χετε.

Όσοι-ες έχετε λαπτοπ δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω από τις δοκιμαστικές των ήχων στο device settings δεξια πάνω στα σημεία που θα δείτε το μικρόφωνο και την κάμερα, τα εικονίδια τους.

Οι άλλοι-ες που θα είστε σε σταθερό υπολογιστή θα πρέπει να συνδέσετε μικρόφωνο, ακουστικό και κάμερα(που δεν είναι απαραίτητη!).

Χρήσιμο είναι να εγγραφείτε στην πλατφόρμα, αυτό θα διευκολύνει πολυ την δική μου δουλειά στο μέλλον αλλά και εσάς που θα έχετε άμεση πρόσβαση σε αρχεία και στις βιντεοσκοπήσεις των μαθημάτων.

Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Κάντε όλα τα απαραίτητα και πάμε για μεγάλες καταστάσεις!!!!!!!!!!

1 σχόλια:

Βαγγέλης Φακούδης είπε...

Καλημέρα.
Θα με ενδιέφερε να συμμετέχω στην ηλεςκτρονική τάξη αλλά δεν μπορώ να βρω με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει αυτό. Αν έχετε την καλοσύνη δώστε μου επιπλέον πληροφορίες.
Το email μου είναι s_adamidou@yahoo.gr
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε.
Αδαμίδου Σοφία
Γυμνάσιο Σουφλίου.