Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 | By: Vegan life style

Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Με την ίδια με σας αγωνία παρακολούθησα και διάβασα στο διαδίκτυο όσα ανεπίσημα ανακοινώθηκαν σχετικά με την λειτουργία του Γυμνασίου με νέο ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο ως φαίνεται έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της διδασκαλίας Οικιακής Οικονομίας από την Β Τάξη κατά μία ώρα. Για όσους δεν έχουν ενημερωθεί εδώ θα βρείτε τη σχετική ανακοίνωση.
Έχω δεχθεί πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα που με αγωνία ζητάτε να μάθετε περισσότερα από εμένα.
Δυστυχώς δεν έχω κανενός είδους πληροφόρηση όχι διαφορετικού και πιο επίσημου τρόπου ότι εκείνη που έχουμε όλοι μας, από τις ανακοινώσεις δηλαδή στα εκπαιδευτικά πόρταλς.
Έτσι, δεν μπορώ να ξέρω τίποτε περισσότερο από αυτά που μας απασχολούν, ούτε σχετικά με τις οργανικές, αλλά ούτε και τον τρόπο λειτουργίας , με ποιο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών θα λειτουργήσουμε κλπ. Δεν ξέρω αν αυτό είναι η γενίκευση του πιλοτικού σχολείου άρα θα χρησιμοποιήσουμε το νέο ΑΠΣ ή απλά θα είναι μια τροποποίηση που σημαίνει ότι θα μείνουμε σε αυτά που έχουμε ήδη. Ταυτόχρονα και μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για όλα αυτά, δεν έχουμε άλλα στοιχεία για να μπορούμε με βεβαιότητα να απαντήσουμε στα εύλογα όλων ερωτήματα.
Φυσικά ότι θα μαθαίνω, αν μάθω κάτι περισσότερο θα σας το ανακοινώνω εδώ, προκειμένου όλοι μαζί να ετοιμαστούμε για τις δυσκολίες που μας περιμένουν.
Παρόλα αυτά, έχω μιλήσει με αρκετές από τις υπόλοιπες Σχολικές Συμβούλους και ετοιμάζουμε μια σειρά από επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα στο υπουργείο Παιδείας και σε άλλους φορείς τα οποία φυσικά και θα σας ανακοινωθούν.
Επίσης, ενημερώθηκα από το ΔΣ του συλλόγου αποφοίτων και αναμένονται και οι δικές τους ενέργειες. Ήδη έχει υπάρξει μια πρώτη διαμαρτυρία την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Για ότι νεώτερο θα υπάρξει και πάλι ανάρτηση από εδώ καθώς επίσης και όλες τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν από μέρους μου.
Εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον κλάδο μας, μέσα στις δύσκολες εκπαιδευτικές συγκυρίες που ζούμε αυτό το καλοκαίρι.