Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 | By: Vegan life style

Νεώτερα... συζήτηση με τον κ. Σωτήρη Γκλαβά.

Χθες είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γκλαβά σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το έγγραφο που κυκλοφόρησε για με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου.
Του μετέφερα την αγωνία μας και τους φόβους μας και μου είπε τα εξής:

Δεν έχουμε λόγο ανησυχίας γιατί αυτό είναι προσχέδιο που θα έχει κι άλλες αλλαγές και πολλές εγκυκλίους και ότι θα εξασφαλιστούμε ως ειδικότητα.
Το συγκεκριμένο προσχέδιο ακολουθεί την λειοτυργία του πιλοτικού σχολείου και ότι ευχαρίστως θα δεχθεί τις προτάσεις μας σχετικά με το ΑΠΣ του πιλοτικού για το μάθημα μας, το οποίο εμείς δεν δεχόμαστε ως δημιούργημα-διαστρέβλωση από άνθρωπο μη επιστήμονα Οικιακής Οικονομίας.
Θα υπάρξει μέριμνα ώστε το ΠΕΑΑ ( της αειφόρου ανάπτυξης) να δοθεί σε ειδικευμένους όπως τους συναδέλφους με μεταπτυχιακό στην αειφόρο ανάπτυξη).
Επεξήγηση:η συζήτηση εδω έγινε σε σχέση με ότι ισχύει ήδη στο πιλοτικό σχολείο. Εννοείται ότι αίτημα μας είναι η α ανάθεση αυτού του project σε μας. Ομως η ανάθεση σε όσους έχουν Μεταπτυχιακο στην αειφορία, και στους καθηγητές Οικ Οικ ήταν κάτι που μετά απο αγώνα του συλλόγου αποφοίτων είχε επιτευχθεί στην περίπτωση των πολιτικών. Επομένως αν δεν επιτευχθη ο βασικός στόχος της α ανάθεσης σε μας τουλάχιστον να προηγούνται όσοι απο εμάς έχουν ειδίκευση).
Γενικά προσπάθησε να με καθησυχάσει ότι δεν έχουμε λόγο ανησυχίας.

Οι Σχολικές Σύμβουλοι σύσσωμες έχουμε ετοιμάσει και ήδη στείλει δυο έγγραφα, σε υπηρεσιακό ύφος και θέμα, σχετικά με τις αναθέσεις της ΣΚΖ και ΠΕΑΑ αλλά και σχετικά με το ΑΠΣ που θα θέλαμε εμείς, ως σχετικοί με την Οικιακή Οικονομία, να εφαρμοστεί για το μάθημα μας ως διδακτέα ύλη.
Παράλληλα όλες μας κάνουμε κινήσεις προκειμένου να φανεί η αντίδραση μας για το θέμα που προέκυψε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή από εδώ.