Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 | By: Vegan life style

Από το Μόναχο με αγάπη!!

Γειά σας από το Μόναχο!!! Είμαστε εδώ, στην ετήσια συνάντηση της ΔΟΟΟ και είμαι σίγουρη ότι όλοι και όλες θα θέλατε να μάθετε τα νέα της συνάντησης αλλά και να σας μεταφέρω την αίσθηση και την γεύση από το Μόναχο και την συνάντηση εδώ!
Πρώτα από όλα να σας πω ότι για πρώτη φορά βρεθήκαμε 18 άτομα από την Ελλάδα(μαζί μας είναι και η Πρόεδρος του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, καθώς και άλλες 4 καθηγήτριες του ίδιου τμήματος) σε συνάντηση της ΔΟΟΟ και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιστήμη μας και τους στόχους μας.
Είναι πολύ σπουδαίο να νιώσουμε ότι η Οικιακή Οικονομία υπηρετείται σε όλο τον κόσμο. Ήταν πολύ όμορφο όταν στο τέλος του συμποσίου στο πάνελ υπήρχαν αντιπρόσωποι από όλες τις ηπείρους και είχες την αίσθηση ότι ο κόσμος όλος μπορεί να βρίσκεται στην παλάμη ενός χεριού.

Το συμπόσιο το οποίο παρακολουθήσαμε είχε θέμα την τεχνολογία.
Το θέμα ήταν: Η Οικιακή Οικονομία μετά τα 100 χρόνια- ενδυναμώνοντας για τον ψηφιακό κόσμο.
Οι παρουσιάσεις ήταν εξαιρετικές. Η πρώτη, μέσα από αποτελέσματα ερευνών του Πανεπιστημίου της Βόννης, έδειξε την ανάπτυξη της πληροφορίας, της επικοινωνίας και της τεχνολογίας (ICT)και πως η εμπλοκή όλων με αυτές τις δυναντότητες μπορεί να βελτιώσει την εργασία μας αλλά και τις κοινωνικές επαφές μας με στόχο την προσωπική και επαγγελματική βελτίωση.
Επόμενες παρουσιάσεις -εισηγήσεις έδειξαν τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία στην διδασκαλία της Οικιακής Οικονομίας, θέματα που ήδη επεξεργάζομαι ώστε να μπορέσουμε να τα υιοθετήσουμε στην δική μας εκπαιδευτική πραγματικότητα. Πάντως, μας έδωσαν πολλές ιδέες μια και ήταν πολύ κατατοπιστικές και καινοτόμες.

Στον τέλος του συμποσίου η πρόεδρος της ΔΟΟΟ Geri Holdelin, από την Τζαμάικα, κλείνοντας τις εργασίες του συμποσίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Οικιακή Οικονομία μπορεί να γίνει το κατάλληλο εργαλείο για την ανάπτυξη των κοινωνιών σε όλο τον κόσμο, ώστε τα άτομα και οι οικογένειες τους να έχουν τις γνώσεις για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής τους.

Φυσικά, στα διαλείμματα των εισηγήσεων είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους άλλους-ες συμμετέχοντες, να ανταλλάξουμε ενδιαφέορυσες ιδέες, να γνωριστούμε καλύτερα, και εγώ, είχα την ευκαιρία να δώ τους φίλους και τις φίλες μου που ύστερα από τόσον χρόνια που συναντιόμαστε στις ετήσιες συναντήσεις έχουμε έρθει πολύ κοντά και έχουμε αναπτύξει πολύ ζεστές σχέσεις.
Η μέρα τελείωσε υπέροχα με την όπερα “Νύχτα στην Βενετία” μια εκπληκτική παράσταση που παρακολουθήσαμε. Βγαίνοντας από την όπερα χιόνιζε και η χαρά μας ήταν μεγάλη. Σκεφτήκαμε να το γιορτάσουμε με μια βαυαρέζικη μπύρα και λουκάνικο πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο παίζοντας χιονοπόλεμο στο δρόμο. 'Ηταν μια παραγματικά καταπληκτική καιν επικοδομητική μέρα.
Η συνάντηση συνεχίζεται σήμερα. Κάποιοι-ες γυρίζουμε αύριο και οι υπόλοιποι, πιο τυχεροί, την Τρίτη.
Θα τα πούμε και πάλι σύντομα με την αναφορά για την συνέχεια και φυσικά με φωτογραφίες!!!