Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 | By: Vegan life style

Το ταξίδι τελειώνει...

Το ταξίδι τελειώνει...αφήνει πίσω του γλυκές αναμνήσεις, υπέροχες στιγμές, γέλιου, επικοινωνίας, ζεστασιάς, ενότητας.
Ο κλάδος μας υποφέρει από μοναξιά...πολλές φορές νιώθουμε ότι είμαστε λίγοι, διαφωνούμε, δυσκολευόμαστε να συνεργαστούμε, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Όταν όμως βρεθούμε στο διεθνές επίπεδο η αίσθηση είναι η δύναμη που μπορούμε να αποκτήσουμε. Η αίσθηση της ενότητας, της δυνατότητας να μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.
Η χθεσινή μέρα, μετά τις συζητήσεις που δεν σταμάτησαν λεπτό, την συνεχή προσπάθεια να καλύψουμε κενά που αφήνει η απόσταση, τελείωσε υπέροχα με το μοναδικό δείπνο στην μεγαλύτερη και γνωστότερη μπυραρία του Μονάχου.
Το δείπνο ξεκιίνησε με μια παραδοσιακή μπάντα που έπαιξε για μας και ταυτόχρονα συνόδευε το ψημένο γουρουνόπουλο που έκανε θριαμβευτική εμφάνισην πριν κοπεί και μοιραστεί σε μερίδες μπροστά μας. Οι Βμπύρες σε ποτήρια του λίτρου (!!) μας δρόσισαν και η παρέα απέκτησε τρελό κέφι. Γελάσαμε πολύ, κάναμε αστεία, χορέψαμε το μωρό της Έμμας που ήρθε από την Αγγλία με όλη την οικογένεια, τραγουδήσαμε αφρικάνικα τραγούδια με οδηγούς τις αφρικανές φίλες και συναδέλφους. Το τραπέζι μας είχε μια μίξη λαών. Αγγλία, Γερμανία, Φιλανδία, Ολλανδία, Ιαπωνία μαζί με την Ελλάδα απέδειξαν την ομορφιά της παγκόσμιας ενότητας. Υποσχεθήκαμε να συνεχίζουμε τις επαφές μας μέσω διαδικτύου, το facebook θα αποδείξει για άλλη μια φορά την δύναμη και την αξία του. Εξάλλου η σημασία της επικοινωνίας και της τεχνολογίας στην ζωή μας ήταν και το μήνυμα αυτών των ημερών.
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, μέσα από το αεροπλάνο της επιστροφής, πετάμε πάνω από τις χιονισμένες Άλπεις και το θέαμα είναι μοναδικό. Είναι σαν να μπορείς να απλώσεις το χέρι σου και να ακουμπήσεις τις χιονισμένες κορυφές, σαν να μπορείς να κάνεις τα πάντα δυνατά στην ζωή σου.
Όλα μπορούν να γίνουν εύκολα αν το θέλουμε και η μιζέρια που τόσο συχνά μας κυριεύει στην Ελλάδα μπορεί να γίνει φτερό στον άνεμο, μια μικρή χιονοστιβάδα στις πλαγιές των άΆπεων.
Το ταξίδι μας τελείωνει πανέμορφα, όσο όμορφο ήταν το τριήμερο που περάσαμε στην ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικιακής Οικονομίας.
Το ραντεβού έχει ήδη κλείσει για την επόμενη χρονιά. Έχουμε θέσει υποψηφιότητα για την φιλοξενία της επόμενης συνάντησης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο αν και υπάρχει και η υποφηφιότητα της Νέας Υόρκης. Σύντομα θα ξέρουμε την νικήτρια πόλη...
Στο όμορφο ταξίδι-εμπειρία του Μονάχου συμμετείχαν οι συνάδελφοι(και συγγενείς τους!):
Νώντας Εμμανουηλάκης και ο πατέρας του
Σοφία Αυγουστίνου και ο σύζυγος της
Σοφία Χόρτη και σύζυγος
Δήμητρα Λιάπη και σύζυγος
Κερκύρα Μιχαλοπούλου
Αγγελική Μπάμπαλη

Από το Χαροκόπειο:
Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη και η κόρη της
Ντίνα Κουτρούμπα και η κόρη της
Κατερίνα Αντωνοπούλου
Βασιλική Κωσταρέλλη

Τους-τις ευχαριστώ όλους και όλες πάρα πολύ για την συμμετοχή τους και την εμπειρία να μοιραστώ μαζί τους αυτό το ταξίδι στον παγκόσμιο χώρο της Οικιακής Οικονομίας.
Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναβρεθούμε εκεί!!!

ΥΓ. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν σας τα λένε όλα!!! Περισσότερες μπορείτε να δείτε στην σελίδα μου στο facebook.