Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 | By: Vegan life style

Ετήσια Συνάντηση Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικιακής Οικονομίας








Η ετήσια συνάντηση της ΔΟΟΟ αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Mainz , μια πολύ όμορφη μικρή πόλη μισή ώρα έξω από την Φρανκφούρτη. Εκπρόσωποι της Ελλάδας, εκτός από εμένα, ήταν και οι συνάδελφοι Κερκύρα Μιχαλοπούλου από την Κέρκυρα και η Βικτωρία Κωστούλα από την Πρέβεζα.
Η συνάντηση μας έδωσε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να έρθουμε σε επαφή με επιστήμονες Οικιακής Οικονομίας, και όχι μόνο, από όλο τον κόσμο.
Παρακολουθήσαμε το συμπόσιο που είχε ως θέμα την επίδραση του πληθυσμού που γερνάει στην οικογένεια, και μπορέσαμε να συμμετάσχουμε εποικοδομητικά στα σχετικά εργαστήρια που ακολούθησαν.
Σε αυτή την συνάντηση είχαμε την τιμή να είμαστε ιδρυτικά μέλη, εκπρόσωποι της Ελλάδας, της νεοσύστατης Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικιακής Οικονομίας, που είναι παράρτημα της ΔΟΟΟ στο επίπεδο Ευρώπης. Στόχος αυτής της Ένωσης- οργανισμού είναι η καλύτερη λειτουργία στο επίπεδο Ευρώπης όλων των επιστημόνων Οικιακής Οικονομίας, αλλά και η δυνατότητα που μπορεί να δοθεί από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παροχή ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα μπορούν να υλοποιηθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκών χωρών, με πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση (π.χ. Comenius, Study visits κλπ) με θέματα σχετικά με την Οικιακή Οικονομίας. Θεωρώ ότι η δημιουργία αυτής της ένωσης μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει σε θέματα της επιστήμης μας σε επίπεδο Ευρώπης αφού θα μπορούν να υπάρχουν ευκολότερα διαδράσεις και αλληλεπιδράσεις στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Φυσικά, παρευρεθήκαμε στο επίσημο δείπνο, αλλά και παρακολουθήσαμε μια υπέροχη όπερα, ενώ κάποιες από εμάς ακολούθησαν το πρόγραμμα ξενάγησης της πόλης του Μάινζ.
Είχαμε και την ευκαιρία να δούμε κάποιες από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που γίνονταν εκεί, και πραγματικά είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Η ετήσια συνάντηση για την επόμενη χρονιά προσδιορίστηκε. Θα γίνει στην Βόννη, 3-7 Φεβρουαρίου 2012. Και θα είμαστε και πάλι εκεί!!!!

1 σχόλια:

gwgw είπε...

Οικιακη οικονομια εεε??? Τι μου θυμησες τωρα...τα χρονια στο γυμνασιο..ημουν αρκετα καλη μπορω να πω...καλως σε βρηκα,καλη κυριακη να εχεις κι ευχομαι να τα λεμε συχνα!!!